K. Stopa Zakład Przetwórstwa Mięsnego Czesław Stopa

Kazimiera Stopa Zakład Przetwórstwa Mięsnego Czesław Stopa działa od 1998 roku. Siedzibą naszej firmy jest Dulcza Wielka, gdzie prowadzimy gospodarstwo rolne z hodowlą trzody chlewnej oraz masarnię i ubojnię.

Założycielem przedsiębiorstwa był Czesław Stopa – rolnik z wykształcenia posiadający wiedzę na temat chowu zwierząt. Rocznie sprzedawał nawet 1000 sztuk tuczników. Z tego zrodziła się działalność w branży wędliniarskiej związana z produkcją tradycyjnych wyrobów mięsnych. Początkowo prowadzona była w małym przydomowym zakładzie, który na mocy stosownych rozporządzeń został rozbudowany tak, aby spełniał aktualne wymogi przewidziane prawem.

Od 2012 roku prowadzimy budynek z wszelkimi przyłączami o powierzchni użytkowej ponad 500 metrów kwadratowych. Na terenie zakładu mieszczą się nowoczesne maszyny i urządzenia. Od 2015 roku działalność została przejęta przez żonę założyciela – panią Kazimierę i pod jej nazwiskiem działa cały czas do dzisiaj.

Produkcja opiera się na tradycyjnych recepturach z wykorzystaniem nowoczesnych procesów technologicznych. Nasza oferta odpowiada na potrzeby współczesnych konsumentów – indywidualnych i firm z branży gastronomicznej oraz spożywczej. Zaopatrujemy punktu z województwa podkarpackiego, małopolskiego oraz świętokrzyskiego.

Zapraszamy do współpracy!

 

koszyk z wyrobami mięsnymi


Mięso na desce do krojenia

Mięso, wędliny i nie tylko

wystawa wyrobów mięsnych

Gdzie nas szukać?