K. Stopa Zakład Przetwórstwa Mięsnego Czesław Stopa
Kazimiera Stopa Zakład Przetwórstwa Mięsnego Czesław Stopa działa od 1998 roku. Siedzibą naszej firmy jest Dulcza Wielka, gdzie prowadzimy gospodarstwo rolne z hodowlą trzody chlewnej oraz masarnię i ubojnię.
Założycielem przedsiębiorstwa był Czesław Stopa – rolnik z wykształcenia posiadający wiedzę na temat chowu zwierząt. Rocznie sprzedawał nawet 1000 sztuk tuczników. Z tego zrodziła się działalność w branży wędliniarskiej związana z produkcją tradycyjnych wyrobów mięsnych. Początkowo prowadzona była w małym przydomowym zakładzie, który na mocy stosownych rozporządzeń został rozbudowany tak, aby spełniał aktualne wymogi przewidziane prawem.
Od 2012 roku prowadzimy budynek z wszelkimi przyłączami o powierzchni użytkowej ponad 500 metrów kwadratowych. Na terenie zakładu mieszczą się nowoczesne maszyny i urządzenia. Od 2015 roku działalność została przejęta przez żonę założyciela – panią Kazimierę i pod jej nazwiskiem działa cały czas do dzisiaj.
Produkcja opiera się na tradycyjnych recepturach z wykorzystaniem nowoczesnych procesów technologicznych. Nasza oferta odpowiada na potrzeby współczesnych konsumentów – indywidualnych i firm z branży gastronomicznej oraz spożywczej. Zaopatrujemy punktu z województwa podkarpackiego, małopolskiego oraz świętokrzyskiego.
Zapraszamy do współpracy!